onsdag 1 juli 2009

ISLAND


Det har varit magiska dagar på Island tillsammans med Ebba, dagar fyllda av vandring, hisnande vyer, vilt ishav, kalvande glaciärer, miljontals lupiner, mycket prat och oförglömliga upplevelser. Här kommer ett litet smakprov på vad jag har sett - mer kommer imorgon på Telltale! Ovan är en utsikt från platån i Skaftafell... bara en av sakerna som gjorde det så väääärt att knata i 6 timmar.

En av höjdpunkterna var ändå vår midsommarnatt - vi spenderade den med att vandra mellan Skógar och Torsmörk, en 25-kilometers led mellan två glaciärer! 10 timmars vandring, drygt tusen höjdmeter, vansinnigt vackert... och när vi kom fram till lägret var vi ganska trötta, fick upp vårt lilla tält, sov på några timmar, och sen var det stort grillparty med allsång, massor med mat, kaptenen i kåsa, och lägereld. Behöver jag ens säga att det var alldeles fantastiskt???

Magiskt svart sand och höga ishavsvågor i Vík, i regn... ett snabbt stopp på väg till Skaftafell. Det var läckert med de låga molnen som kom in över bergen precis när vi var där!


Svartifoss, ett av de vackra vattenfallen i naturreservatet i Skaftafell. På samma 3-timmarsvandring fick vi nedanstående väder, och skogen blev alldeles dimmig och trolsk... helt magiskt! Vi gick längs berget, i skogen, och sen tillbaka över bron som syns längre ner, och tillbaka till lägret längs med stranden.


Utflykt till Jökulsárlon, en glaciärlagun på sydöstra kusten, det är Vatnajökull som syns i bakgrunden.


Vår tältplats i Skaftafell, strax innan vi drar ut på en 6-timmars vandring upp på berget. Bring on the höjdmeters! Leden var markerad med gula pinnar, och terrängen ganska... stenig, bitvis.


Och sista bilden är från Landmannalaugur, vårt sista stopp där vi vandrade lite och badade i varma källor. Det var ganska vackert där också, måste jag säga. ;-)

1 kommentar:

malin sa...

ahh... jag är helt mållös - vilka bilder! det måste ha varit helt magiskt hjärtat... kram vännen - och tack IGEN för boken :)